fbpx

Airius Danmark

Kundecase:

Rema 1000 i korsør

Renere luft og mindre madspild

Købmand Jørgen Nordtorp har taget et nyt middel i brug i kampen for at mindske madspild.

Udfordring​

Normalt bliver det mest følsomme frugt og grønt kørt i kølerum hver aften og ind igen næste morgen i danske dagligvarebutikker på grund af dårlig luftkvalitet i butikslokalet. Det råder de to Airius PureAir-blæsere bod på. De er installeret i loftet og sørger for en konstant luftcirkulation i lokalet, så temperaturen er den samme ved både gulv og loft.
  •  

Løsning

I REMA 1000-butikken på Skovvej i Korsør går de nye veje for at mindske madspild, reducere udsmidningen af frugt og grønt og optimere kundeoplevelsen. I oktober 2020 fik de installeret to Airius PureAir blæsere ved frugt og grønt og i afdelingen med brød og blomster. Blæserne er udstyret med UV-lys og en såkaldt PHI-celle, som neutraliserer op til 99 procent af alle bakterier, vira og skimmelsvampe.
  •  

Fordele

Købmand Jørgen Nordtorp var yderst imponeret over resultaterne efter installationen:
  • Sikker og ren luft 24/7
  • 99,9% effektiv ved neutralisering af COVID-19
  • Der spares en time i arbejdstid, når varerne skal ind og ud
  • Forbedrer forholdene for personale & kunder
  • Neutraliserer op til 99% + af alle mikrober og virusser
  • Frugt og grønt holder længere
  • Blomster og brød holder sig bedre
  • 15-25% på energiomkostningerne sparet

Resultater

Normalt bliver det mest følsomme frugt og grønt kørt i kølerum hver aften og ind igen næste morgen i danske dagligvarebutikker på grund af dårlig luftkvalitet i butikslokalet. Det råder de to Airius PureAir-blæsere bod på. De er installeret i loftet og sørger for en konstant luftcirkulation i lokalet, så temperaturen er den samme ved både gulv og loft. 

– Luften er simpelthen blevet friskere, så nu slipper vi for at køre langt det meste frugt og grønt ud og ind fra kølelageret hver dag, og dermed sparer vi en del tid, siger REMA-købmand Jørgen Nordtorp.

– Specielt for følsomme grøntsager som blomkål og broccoli oplever vi en fordobling i holdbarheden. Men også for grove grøntsager er der en tydelig længere holdbarhed, uddyber han.

Jørgen Nordtorp glæder sig også over, at han solgt flere jordbær til fuld pris. Det viser erfaringerne fra denne jordbærsæson.

– I år har vi solgt ni ud af 10 kasser jordbær til fuld pris, hvor vi normalt kan sælge otte kasser til fuld pris. Desuden har vi mindre kassation end vi plejer, siger Jørgen Nordtorp.

Jørgen Nordtorp fortæller videre, at han får mange positive kommentarer fra kunderne.

– Kunderne er glade for at gå i grøntafdelingen, fordi det føles dejligt køligt og friskt, ikke mindst når det er varmt udenfor. Og psykologisk har det helt sikkert en virkning på kunderne, opsummerer Jørgen Nordtorp.

KUNDEUDTALELSER

Previous
Next

Naturens egen rensemetode

Den unikke teknik bag PHI-cellen i Airius PureAir-blæserne hedder fotohydroionisering. Den renser den cirkulerende luft i butikken og efterlader den frisk som efter et tordenvejr, forklarer Claus Wendelboe, der er ansvarlig for salget af Airius-produkterne i Danmark. 

PHI-cellen ioniserer luften med negativt ladede ioner, som fjerner bakterier, skimmelsvampe og vira – de såkaldte VOC’er (Volatile Organic Components). Dermed hæmmer ioniseringen den naturlige nedbrydningsproces i for eksempel frugt og grønt.

Som en bonus er det friskere indeklima også rarere at opholde sig i for kunder og medarbejdere. Bekæmpelsen af vira og bakterier har en gavnlig virkning i forhold til udvikling af irritationer og hovedpine.

– Kunderne oplever et bedre indeklima og får bogstaveligt et friskt pust, når de bevæger sig ind grøntsags- og brødafdelingerne,
forklarer Jørgen Nordtorp. 

Samtidig glæder Jørgen Nordtorp sig over, at Airius-blæserne, sammen med håndsprit og mundbind, er med til at mindske risikoen for at blive smittet med covid-19. 

– I denne corona-tid er det med til at gøre kunderne mere trygge, når de handler i vores REMA 1000-butik, slutter Jørgen Nordtorp.

Skal din butik have renere luft?

Vi sidder klar til en uforpligtende snak.
Du kan ringe til os i dag – så snakker vi om mulighederne og får lavet et skræddersyet tilbud til din butik.

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.