fbpx

Airius Danmark

Kundecase:

Coop Danmark

Gode resultater hos Kvickly, Fakta, Irma & SuperBrugsen

Bedre indeklima og længere holdbarhed:
Coop-butikker tester med succes avancerede blæsere med UVC-lys i grøntafdelinger

Udfordring​

Holdbarheden og friskheden af frugt og grønt er en stor udfordring for dagligvarebutikkerne. Derfor køres frugt og grønt ofte på kølelager om aftenen kun for at blive kørt tilbage til kunderne igen om morgenen. Samtidig ønsker supermarkederne at forbedre klimaet i frugt- og grøntafdelingerne, så kunderne får en torvefrisk oplevelse fra morgen til aften.
  •  

Løsning

Mange løsninger på udfordringerne har enten været særdeles kostbare eller ikke effektive nok. Men med introduktionen af Airius PureAir-blæserne kan man nu lettere forbedre indeklimaet og rense luften for skimmelpartikler og bakterier. Samtidig kan Airius PureAir-blæserne med fordel installeres som et supplement til eksisterende HVAC-anlæg.
  •  

Fordele

Luften, der cirkuleres og renses af Airius-blæserne, føles fem grader køligere og skaber dermed en behagelig oplevelse i frugt- og grøntafdelingen.
  • Gennemtestet teknologi
  • Der spares 1-2 timer i arbejdstid, når varerne skal ind og ud
  • Neutraliserer op til 99% + af alle mikrober og virusser
  • Frugt og grønt holder længere
  • Supplement til eksisterende HVAC-anlæg
  • Fjerner dårlig lugt
  • Forbedret arbejdsmiljø

Resultater

Coop tester Airius-løsningen i en række butikker. Testforløbet styres af Michael Møller, som er den tekniske ansvarlige i Coop-koncernen, og omfatter flere Kvickly-, Brugsen- og Fakta-butikker.

I det store Kvickly varehus i Helsinge blev der i 2021 installeret seks Airius PureAir-blæsere i frugt- og grøntafdelingen, hvor de cirkulerer og renser luften med UVC-lys, der dræber skimmelpartikler, bakterier og vira. Erfaringerne er gode.

– Frugt og grønt holder sig meget bedre, så nu slipper vi for at køre varerne på køl om aftenen og hente dem ind igen om morgenen, siger John Byrian, der er butikschef for Kvickly i Helsinge.

– Nu kører vi kun radiser og peberfrugter på køl om aftenen. Dermed sparer vi 1-2 timer om dagen til håndteringen, og den mindre håndtering er også med til at forlænge holdbarheden. Alternativet er en total nedkøling af frugt- og grøntafdelingen, og det er en langt dyrere løsning, der også ville øge driftsomkostningerne, opsummerer John Byrian.

Coop-koncernen tester også Airius-løsningen i lagre og returflaskeafdelinger. Hos Fakta i Rødovre har de installeret én Airius PureAir blæser i returflaske-afdelingen.

I en SuperBrugsen i København har de installeret to Airius PureAir blæsere i kælder og lagerrum, hvor der var problemer med skimmelpartikler og lugtgener. Efter montering af Airius PureAir er luften forbedret markant, så medarbejderne igen kan holde ud at opholde sig der.

KUNDEUDTALELSER

Previous
Next

Naturens egen rensemetode

Den unikke teknik bag PHI-cellen i Airius PureAir-blæserne hedder fotohydroionisering. Den renser den cirkulerende luft i butikken og efterlader den frisk som efter et tordenvejr, forklarer Claus Wendelboe, der er ansvarlig for salget af Airius-produkterne i Danmark. 

PHI-cellen ioniserer luften med negativt ladede ioner, som fjerner bakterier, skimmelsvampe og vira – de såkaldte VOC’er (Volatile Organic Components). Dermed hæmmer ioniseringen den naturlige nedbrydningsproces i for eksempel frugt og grønt.

Som en bonus er det friskere indeklima også rarere at opholde sig i for kunder og medarbejdere. Bekæmpelsen af vira og bakterier har en gavnlig virkning i forhold til udvikling af irritationer og hovedpine.

Teknologien bag blæserne er gennemtestet og har dokumenterede resultater fra det amerikanske marked gennem en årrække. Nu introduceres teknologien i Danmark, hvor flere dagligvarebutikker allerede er i gang med at høste erfaringer, ikke mindst udvalgte Coop-butikker – men også REMA1000.

Skal din butik have renere luft?

Vi sidder klar til en uforpligtende snak.
Du kan ringe til os i dag – så snakker vi om mulighederne og får lavet et skræddersyet tilbud til din butik.

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.