fbpx

Airius Danmark

Kundecase:

ST. THOMAS AQUINAS

PRIMARY SCHOOL (GRUNDSKOLE)

Skolen havde brug for en løsning til at reducere de urimeligt høje omkostninger til opvarmning af deres skolehal. 

Udfordring​

St. Thomas Aquinas Primary School havde brug for en løsning på de store varmeudgifter forbundet med driften af deres skolehal. Deres gasfyrede varmesystem skulle køre uafbrudt for at opretholde behagelige indendørs temperaturer for elever og lærere, hvilket resulterede i høje energiregninger og CO2-emissioner.
  •  

Løsning

St. Thomas Aquinas School i Bowral installerede 8 Airius destratificeringsblæsere som en hjælp til at reducere de alt for høje varmeudgifter i deres nyopførte skolehal.
  •  

Fordele

St. Thomas Aquinas School var yderst imponeret over resultaterne efter installationen:
  • Den indendørs temperatur kan nu fastholdes på 18⁰C-20⁰C
  • Forbedret opmærksomhed fra elevernes side
  • Indeklimaet er afbalanceret i hele bygningen
  • Før introduktionen af Airius kørte opvarmningen kontinuerligt
  • Efter introduktionen af Airius kører opvarmningen kun i cyklusser af 15 minutter og kun nogle få gange om dagen
  • Hurtig og nem installation
  • Stærkt forbedret luftcirkulation
  • Ingen varme eller kolde punkter

Resultater

St. Thomas Aquinas School i Bowral (Australien) installerede 8 Airius luftcirkulationsblæsere, til at betjene en nybygget skolehal med en loftshøjde på 6,7 m på det højeste punkt.

Som en del af BER-skoleprojektet valgte Martin O’Toole Architects Airius-systemet som anbefalet af bæredygtighedskonsulenter fra Vento & Vim Sustainability. Teknologien blev valgt som en omkostningseffektiv løsning for at sikre, at varmeregninger og CO2-emissioner genereret af bygningen blev reduceret.

Andrew Lowden, projektarkitekten, udtaler: “Airius destratificeringsblæsere er et stort aktiv for skolehallen. De største fordele for kunden omfatter forbedret luftcirkulation, en temperaturbalance i hele bygningen, lave driftsomkostninger, lydsvag drift og nem installation – alt sammen til en meget overkommelig pris.”

Hovedarkitekten på projektet, Andrew Lowden, besøgte skolen efter installationen, hvor de udendørs temperaturer i Bowral kun var 12⁰C.

KUNDEUDTALELSER

Previous
Next

Luftcirkulationssystemer – Effektiv teknologi til energibesparelser

Hvad gør Airius teknologien? 
Termisk stratifikation er et naturligt fænomen, der påvirker alle bygninger. Varm, lettere luft stiger op mod loftet. Kølig luft falder ned til gulvet. Resultatet er en stor temperaturforskel mellem gulv og loft.

Den primære negative konsekvens af termisk stratifikation er, at dine varme-, ventilations- og klimaanlægssystemer (HVAC) skal arbejde hårdere for at opretholde en jævn temperatur. Dine HVAC-systemer skal overforsyne med varm eller kølig luft for at modstå virkningerne af termisk stratifikation.

For at bekæmpe problemet med termisk stratifikation har Airius en række systemer med destratificeringsblæsere for at få en optimal luftcirkulation, der balancerer de interne temperaturer i din bygning ved at recirkulere eksisterende varme og eventuel yderligere varme genereret fra mennesker, processer eller solforstærkning.
Vores systemer reducerer også i betydelig grad driftstiden og den krævede arbejdsbelastning for varme- og kølesystemer.

Skal din skole have bedre indeklima?

Airius-blæsere benyttes typisk til at justere og styre temperaturer i en lang række indemiljøer – alt fra plejehjem til lagerbygninger. 

Ved at tilføje en destratificeringsventilator i Airius PureAir-serien opnår du en enkel løsning til konstant rensning af luften, hvilket skaber et sikrere og sundere miljø for dine beboere, medarbejdere og besøgende. 

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.

Claus Wendelbo

Sidder klar til at tale med dig.